DUTCH OVEN
Beenham in een Dutch oven.
Nodig, 1 beenham rond de 700 gram, en wat je lekker vindt. Zo simpel is het.
We rekenen ongeveer 45 minuten tot het gaar is. Ik neem gewoon een vuurschaal in de tuin of op de BBQ gaat het goed. We braden de beenham in wat je lekker vind, vloeibare marga, roomboter, olijfolie 7 minuten aan voor een mooi kleurtje dan draaien hem om. Vervolgens gaan we toevoegen. Kijk wat je lekker vind, de Engelse zeggen! maar we zijn in Nederland
“de lucht is de limiet van je fantasie” klinkt voor geen meter zo, maar je begrijpt wat ik bedoel. Aardappels, wortels, witte kool, groene kool, uien enz. enz en zo bouw je de pot vol.
Toevoegen van hard naar zacht, alles wordt gaar op de sappen van het vlees. En “das nou lekker” Let wel dat je ook wat vuur op de deksel doet, dan krijg je ook warmte van boven. Als je toch een beetje wil blussen, gebruik dan bier! natuurlijk geen water.
Als de pot klaar is en je vertouwd het niet! laat het dan door de buren proefen eten ze het allemaal op? dan kan je weer opnieuw beginnen.
Ga ervoor,
Dirk.
Te koop 2 potjies nr. 2 en nr. 3, 6 liter en 7.8 liter alleen ophalen Je kan er vreselijk lekere dingen in bereiden.
dirk @dasnoulekker.nl