Groene soep

Yes! Erwtensoep is groen en we kunnen best nog wel een soepje vinden die ook groen is.  Erwtensoep is natuurlijk best lekker, ik heb dat zelfs gemaakt in de tropen als volkskok op het passagiersschip de Nieuw Amsterdam en ze slikten het als zoete koek, ook met warm weer maar dit ter zijde. Ik wil het hebben over de courgette, een groot groen Quasimodo ding uit de natuur. Mijn excuus over de vormen uit de natuur daar mag je niet mee spotten. Maar nu komt het courgette soep.

De courgette is simpelweg niet te consumeren en zeer zeker niet te eten. Ik heb het zelf één keer gemaakt in een vlaag van verstand’s verbijstering. Daarna een twintigtal recepten vergeleken van het internet. En ik ben er van overtuigd dat als je een willekeurig recept gebruikt van het internet en je laat de courgette weg dan heb je een fenomenale pan soep. Want alles wat lekker is, zit er in en moet de courgette camoufleren. 

Het zit ‘m in de volgers! kom er iemand op het idee een smakeloos ding te promoten en de hele linkse hap loopt er achteraan. Voor mij geen Quasimodo soep maar een combi van bouillon, uitjes, spekjes, kruiden, knoflook, enz. enz. tover ik een prima en smakelijk soepje!

Dirk.