Verkering

Het gaat hier om een boterdeeg.

Ja dat is geen opmerking voor deze site zou je denken! toch is dat niet helemaal waar ik maak wel eens een deegje in het openbaar. En dan snappen ze mijn opmerking niet, dus daarom deze woorden.

Je begint met de roomboter, de basterd en het zout plus de citroenrasp eventueel de eieren kortom alles wat vochtig is kan er bij en zeker de smeltbaren producten die ga je eerst vermengen.

Daarna de bloem, bakpoeder kaneel etc, etc na gelang je recept aangeeft. Je kan natuurlijk ook een keukenmachine gebruiken, maar dan moet de energie weer uit de bol komen terwijl je zelf zat hebt. Dus  ik geef er de voorkeur aan om de handen te gebruiken, dat is ook goed voor de spieren. Dan gaan we alles verkruimelen tot een homogene massa. Kijk en dan zien we dat alle grondstoffen of zoals je wilt de ingrediënten ( ik vind het een kak woord ) vriendjes gaan worden. En als je ze dan een nachtje over in de koelkast laat rusten, dan zijn ze aan elkaar gewend en smaken de producten die je ervan maakt veel lekkerder. En zeg nu zelf één huwelijks nachtje gun je die koekjes toch wel? ook al is het wat fris in de kast.

Gun ze wat,

Dirk.